Kuka on Sikin Sokin?

Tervehdys, täällä kirjoittelee Sikin Oy Sokin Ltd:n toimitusjohtaja, visionääri, luovajohtaja ja sekoilun tirehtööri Katri.

Monen mutkan kautta vihdoin sain luovuuden mekan ja omien suunnitelmien toteutuksen esilletuontiin sivuston. Iso kiitos siitä menee koodari puolisolleni, vaikka hän jo kertaalleen nämäkin sivut onnistui tuhoamaan. No sieltä nousimme entistä parempana ja mielestäni sain aika makeen kaupan luotua.

Yrittäminen on aina kiinnostanut minua, olenhan yrittäjäperheestä. Äitini on parturikampaaja ja isä rakennusurakoitsija, ehkä siksi itsekin halusin luoda ja tehdä jotain omaa. Pitkään mietin mikä tämän jonkin pitäisi olla. Neuvoja tuli joka suunnasta, että mitä ei ainakaan kannata tehdä, ja miten ei ole enää sitten muuta elämää kuin yrittäminen. Ja ensimmäiseen kahteen vuoteen tuut ottamaan vaan takkiin, sekä ei ole lomia ja yms. Nämä kaikki pelkokuvat ja skenaariot saivat minut epäilemään yrittämisen aloittamista, mutta nyt jo huomaan että silloin ei ainakaan saa mitään aikaseks jos ei yritä.

Valmistuttuani muotoilijaksi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta vuonna 2015 halusin vain töihin, koska pitihän minun ensin saada työkokemusta ja rahaa, että voisin sitten joskus myöhemmin kokeilla hullun suunnittelijan unelmaa. Eihän se sitten mennytkään kuten strömsössä, ei meinannut töitä löytyä ja työkkärikin oli minut unohtanut. Kouluttauduin sitten hieman lisää muun muassa Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi ja pääsin Eurokankaalle rekrykoulutuksen kautta töihin.

Työskentelin siis valtakuntamme suurimmassa kankaiden myyntiin erikoistuneessa ketjussa, eläen palkkakuitista seuraavaan ja unelma yrittämisestä jäi taas taka-alalle. Palkka meni pääsääntöisesti pääkaupunkiseudun kalliisiin vuokriin ja elämiseen, joten tilaa ei jäänyt haaveilulle.

Elin sitten useamman vuoden nuoren aikuisen elämää upean maamme pääkaupungissa, deittaillen, juhlien ja elämän tarkoitusta etsien. Vuonna 2020 rysähti sitten päälle maailmanlaajuinen pandemia ja se muutti täysin tavan elää ja tehdä töitä. Osalle se merkitsi lomautuksia ja toisille taas töitä usean ihmisen edestä. Itselle se merkitsi jälkimmäistä. Minua kiinnosti itseni kehittäminen enemmän kuin koskaan, pääsin etenemään Eurokankaalla 2021 myymälämyyjästä kotisuunnittelijaksi ja lopulta 2022 projektimyyjäksi. Eli olin ottanut isoja askeleita urallani, kasvoin ja kehityin!

Vuonna 2023 keväällä koin, että nyt pitää keksiä jotain uutta ja ihmeellistä. Silloin siellä takaraivossa oleva ajatus jostain omasta pilkahti pinnalle. Uskalsin jälleen unelmoida ja minulle nousi halu pistää töpinäksi, onhan maailmamme muuttunut niin paljon viimevuosina! Eli jos ei nyt, niin ei koskaan! Minusta tuntui, että olin vihdoin tilanteessa missä kaikki sikin sokin olevat palikat ovat loksahtaneet paikoilleen. Minulla on vihdoin ihana puoliso ja kaunis tulevaisuus tiedossa.

Toivon, että tarinani tulee välittymään suunnitelmissani ja saan sinut hymyilemään sekä uskomaan unelmiin!

Piditkö näkemästäsi? Jaa helposti se tästä.
fiFinnish